Se också bloggen för att följa vad som händer på de olika utbildningarna.

STIPENDIER

Stiftelsen Otto och Charlotte Mannheimers Fond Lisa Hallberg
Ti Karlsson
Lina Gustafsson
Anna Zimmerman
Hugo Sandsjö
Hållöstipendiet Mari Mattsson
Julia Tienvieri

Bagarstugan på KONSTEPIDEMIN

William Buller

Utställning på Galleri 54

Lars Magnusson
Ylva Holmdal
Salka Hellbacka

GRATULATIONER

Vi gratulerar alla våra studerande som har kommit på intervju och som har kommit in på:

Kungliga konsthögskola - Stockholm, Akademi Valand fri konst - Göteborg, Konsthögskolan Umeå Universitet, Konstfack – Stockholm, Konsthögskolan i Malmö, Edinburgh College of Art - Skottland, Glasgow School of Art - Skottland, Kunsthøgskolen i Oslo, Trondheim Academy of Fine Art, Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Kunstakademiet i Tromsø , Högskolan förDesign och Konst - Göteborg, Chelsea College of Art & Design´s - London, Slade School of Art - London, Fine Art Goldsmiths University of London, Bildkonstakademin – Helsingfors.

TILL MINNET AV
MATS AHLGREN

GÄSTFÖRELÄSARE
UNDER ÅREN

urval:
Karin Mamma Andersson, Björn Billing, Helene Billgren, Nina Björk, Claes Boman, Nina Bondeson, Olle Bonnier, Catti Brandelius, Mark Broos, Mårten Castenfors, Loulou Cherinet, Eva Dahlin, Carl-Johan De Geer, Magdalena Dziurlikowska, Jeanette Emt, Monica Englund, Dror Feiler, Björn Fredlund, Roj Friberg, Ann-Charlotte Glasberg Blomqvist, Charlotte Gyllenhammar, Pontus Hammarén, Ronny Hansson, Annika von Hausswolff, Staffan Holm, Jan Håfström, Britt Ignell, Lisa Jeannin, Mats Jonsson, Anneli Jordal, Claes Jurander, Love Jönsson, Ulf Kihlander, Andreas Kittel, Bengt af Klintberg, Ulrika Knutson, Tilda Lovell, Lundahl & Seitl, Mikael Lundberg, Karl Lydén, Helena Mattsson, Johan Nobell, Jesper Norda, Angelica Olsson, Sinziana Ravini, Astrid von Rosen, Lenke Rothman, Gertrud Sandqvist, Ester Shalev-Gerz, Stig Sjölund, Robert Stasinski, Jörgen Svensson, Fredrik Svensk, Poul Thomassen, Lars Tunbjörk, Attila Urban, Marika Wachtmeister, Johan Wingborg, Björn Westerlund, Håkan Wettre, Karin Wikström, Elin Wikström, Lars Wilks, Ebba Witt-Brattström, Josefin Åsberg, Ruben Östlund

DôMENS ELEVRÅD

Dômen konstskola har ett aktivt elevråd vars synpunkter och utvärderingar är till stor hjälp i skolans utvecklingsarbete. En gång i månaden är det Stormöten på skolan då aktuell information och frågor tas upp. Under dessa möten har elevrådet en stående punkt. Studeranderepresentanter är inbjudna att närvarar på skolans styrelsemöten.

STUDIESTÖD

Dômens konstskola drivs med statliga och regionala anslag. Skolan står under myndigheten för yrkeshögskolan tillsyn. Utbildningen är studiestödsberättigad. CSN beviljar studiemedel i två år (80 veckor totalt). Även merkostnadslån till skolavgiften kan sökas.

Mer information och blanketter får du på CSN´s hemsida här.

VAD HÄNDE EFTER
DôMEN?

Våren 2015
Antagna studerande till högre utbildning:
Ett 30-tal elever sökte vidare till högskolan. 29 av dessa kallades till intervjuer
(provveckor) och 23 antogs till följande högre utbildningar.

Marika Sanaksenaho

Chelse College of Art & Design´s, London
Konsthögskolan i Wien
The Reykjavik School of visual art, Island
Högskolan för Design och Konst, Göteborgs Universitet Konsthögskolan i Trondheim
The Reykjavik School of visual art, Island
Fotohögskolan Akademi Valand
Konsthögskolan i Tromsö
Slade school of art London
Wimbeldon school of art London
Gerrit Reitveld Academie Amsterdam
Högskolan för Design och Konst, Göteborgs Universitet
Slade school of art London
Chelse College of Art & Design´s, London
Kultur kandidatprogram - Göteborgs Universitet
Film / Göteborgs Folkhögskola

KONSTKOLLO - ETT KREATIVT SOMMARÄVENTYR

Är du 13-20 år och nyfiken på konst? Då har du chansen att prova på att vara konstnär under en vecka på sommarlovet när Göteborgs Konsthall tillsammans med Dômen konstskola ordnar KONSTKOLLO för ungdomar. Tillsammans med konstnärer och konstpedagoger utforskar vi olika konstnärliga tekniker. Vi låter oss inspireras av Göteborgs Konsthalls spännande sommarutställning och arbetar med eget skapande både på plats i konsthallen och i de stora och ljusa ateljéerna på Dômen konstskola i Björngårdsvillan mitt i Slottsskogen. På konstskolan finns fullt utrustade verkstäder och naturligtvis utnyttjar vi också Slottsskogens fantastiska omgivningar.

Vecka 25 är för dig som är 13–15 år och vecka 26 är för dig som är 16–20 år. Kostnaden är 400 kr/person vecka 25 och 500 kr/ person vecka 26 och då ingår lunch och material. Veckan avslutas med en mindre utställning då allmänheten är välkommen.
Anmälan och mer information om KONSTKOLLO hittar du på

Konstkollo information

Inga förkunskaper krävs – vi uppmuntrar alla att söka!

KURS I KINESISK TUSCHMÅLERI

LÄNK: http://www.lenaryden.com/index.php?page=Kurser